Fill out my online form.

Nya VW Caddy – så får du ut maximalt med lastkapacitet!

I slutet av förra året presenterade Volkswagen nyttofordon nya Caddy (Maxi). Vi har tittat närmare på den och visar i denna artikel på vilket sätt nya Caddy kan bli det perfekta fordonet för hantverkare.

”Redo för allt!” Detta löfte ger Volkswagen nyttofordon alla som bestämmer sig för en Caddy av 5:e generationen. Vi kan konstatera att nya Caddy inte lämnar något övrigt att önska och att VW har en modell som passar alla behov: Vare sig det handlar om Caddy Life som familjebil, Caddy California för alla frihetsälskare, Caddy MOVE för den unga, urbana generationen eller Caddy Cargo för yrkesmässig användning.

Den har många tekniska egenskaper, såsom en induktiv laddningsstation för mobiltelefoner, Keyless Access, elektrisk stängning av sidodörrarna samt innovativa körassistanssystem för mer komfort och en dynamisk körupplevelse.

Det som främst intresserar oss är vilka möjligheter som Caddy Cargo har för hantverkare och servicetekniker och om den faktiskt uppfyller de dagliga kraven i arbetet.

Nya Caddy Cargo för hantverk och service

Vad som är tydligt är att vi har att göra med en kompakt transportbil som inte kommer i närheten av Crafter, men som med smart inredning får plats med material som annars bara en oorganiserad T6 kan uppfylla. Dessutom har Volkswagen byggt den nya Caddyn på modulbaserad produktionsteknik (MQB-plattform) vilket automatiskt gör den större än föregångarmodellen och har plats för två Europapallar i lastutrymmet – naturligtvis utan hyllor. Caddy har därmed hela 3,1 m³ i förvaringsvolym, för Caddy Maxi är det.3,7 m³ .

Hantverkare har därmed ett extra stort lastutrymme (1 797 mm lastutrymmeslängd hos Caddy Cargo och 2 150 mm hos Caddy Maxi) som i kombination med en Sortimo fordonsinredning lastutrymmet kan utrustas optimalt med praktiska lösningar med dubbelgolv eller hyllor för tung last lastvolym och med professionell lastsäkring.

För att ge en mer detaljerad uppfattning om kapaciteten i lastutrymmet har vi utrustat nya Caddy (kort hjulavstånd) med en lösning under golvet samt en SR5 hylla för passar för elektrikerbranschen. Här finns dessutom en viktig parallell – Caddy av 5:e generationen i kombination med SR5 fordonsinredning av 5:e generationen – It’s a match! 😊

Vi tar det punkt för punkt:

I vårt exempel har vi tänkt ”downsizing”. Det betyder att vi har integrerat en fordonsinredning som rymmer den volym av transportgods som annars skulle kräva en större fordonskategori. Varför? Helt enkelt för att en liten transportbil är billigare i anskaffning och smidigare i trafiken. De är betydligt enklare i stadstrafiken än en större transportbil när det gäller att köra ned i parkeringsgarage eller att fickparkera.

Caddy Cargo är utrustad med inredning på flera nivåer. Längst ned sitter de stora utdragslådorna vid namn Jumob-Unit. För kompakta transportbilar som Caddy Cargo är Jumbo-Unit perfekta för att få ut maximalt av lastutrymmet. De är i vår Caddy monterade både längs- och tvärgående som en lösning under golvet och erbjuder därmed förvaringsmöjligheter in i minsta lilla vrå.

Med den breda utdragsanordningen kan tunga redskap och maskiner upp till 100 kg lastas i och ur på ett ergonomiskt som är skonsamt för ryggen. Samtidigt förvaras lasten säkert och utrymmessparande och kan lastas i och ur via bak- eller sidodörrarna.

VW Caddy med Jumbo-Unit

Ovanpå Jumbo-Units är Caddy Cargo utrustad med SoboPro lastsäkringsgolv, som ger hantverkare ett professionellt lastsäkringspaket – det beprövade ProSafe systemet. Där kan större föremål eller maskiner som inte får plats i fordonsinredningen flexibelt surras fast i golvet. Mellan fordonshyllorna finns alltid plats för en Europapall.

SoboPro är enkelt att rengöra, halkfritt vid väta och bidrar tillsammans med väggbeklädnaden SowaFlex till att bibehålla fordonets värde.

Jumbo-Units kombineras med fordonsinredningen SR5 och täcks med SoboPro-golvet så du kan använda lastutrymmet i Caddy Cargo optimalt och skapa struktur i arbetsvardagen.

De överblickbara hyllplanen och utdragslådorna ger bästa möjliga översikt och möjligheter att hålla ordning och reda. Dessutom har man alltid snabb åtkomst till medhavda verktyg, arbetsredskap och förbrukningsmaterial. Du slipper lägga onödig tid på att leta och får en mer effektiv och produktiv arbetsdag.

De plåtbelagda, dubbla bakdörrarna i Caddy hindrar insyn i fordonet, vilket är ett ytterligare skydd mot tjuvar.

Sortimo lösningar för din VW Caddy

Den beskrivna inredningen i Caddy Cargo är bara ett exempel. Självfallet har Sortimo andra skräddarsydda lösningar som passar dina krav och bransch, exempelvis speciella Globelyst4 och SR5 lösningar för Caddy eller Caddy Maxi.

Våra experter skapar gärna ett komplett lastutrymmeskoncept för din nya Caddy: från golv- och väggbeklädnad till fordonsinredning och takräcken.

Dessutom kan ditt fordon kompletteras individuellt med ytterligare, branschspecifika tillbehör. Till exempel med AutoAssistenten som mobilt kontor.

I den praktiska ordningshjälpen på passagerarsätet finns plast för pärmar, broschyrer eller dricksflaskor i öppna förvaringsfack och fungerar samtidigt som underlägg för mindre skrivarbeten direkt i fordonet.

AutoAssistent kan fästas snabbt och säkert i trepunktsbältet i din Caddy och är dessutom kompatibel med den nya produktserien ProClick.

Från juni kommer den nya Caddy och Caddy Maxi även finnas i konfiguratorn mySortimo configuration vilket innebär att du enkelt själv kan sammanställa din individuella SR5 fordonsinredning, beställa direkt och låta montera i en Sortimo-filial eller -station i din närhet.

Vår sammanfattning

Den nya VW Caddy har ett fantastiskt förvaringsutrymme inom segmentet för kompakta nyttofordon. Med de kompakta yttermåtten känns den smidig, liten och smäcker och mer som en vanlig bil än transportbil och är perfekt för att lätt ta sig fram i städer. Samtidigt erbjuder lastutrymmet och smart fordonsinredning tillräckligt med plats för det dagliga behovet av material.

Jämfört med ett större nyttofordon som VW Crafter är det med Caddy just i stadstrafik enklare att hitta parkeringsplats och inte heller några problem att köra ned i parkeringsgarage. Trots det kan man ha allt viktigt med i bilen.

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.