Fill out my online form.

Mina erfarenheter av konfiguratorn för fordonsinredning

Av kunder för kunder – åsikter och kritik om SR5-konfigurator från Stephan Schneider, VD på S.T.E.-Elektronik.

Jag vill börja med att kort presentera mig: Jag heter Stephan Schneider. Jag är verkställande direktör på S.T.E.-Elektronik, Dillingen. Efter att ha tecknat ett nytt leasingavtal ville jag utrusta mitt servicefordon (VW Caddy) med en ny fordonsinredning.

I samband med detta kom ett nyhetsbrev från Sortimo där jag kunde läsa om SR5-konfiguratorn. Konfiguratorn gjorde mig nyfiken redan från början. Det dröjde inte lång stund förrän jag började testa och klickade runt bland de olika möjligheterna. Redan vid första genomgången fick jag ett mycket gott intryck. På grund av tidsbrist var jag tvungen att avbryta det första testet i förtid. Nästa dag gjorde jag ett nytt försök med målet att konfigurera en hel inredning och slutligen skicka iväg en beställning. Sagt och gjort.

Fördelarna med Sortimo-konfiguratorn

Förutom mitt positiva första intryck fanns det naturligtvis även andra skäl till att jag gjorde min beställning. För det första är det mycket bekvämare att beställa online hemifrån än att behöva åka till en butik. För det andra kunde jag spara värdefull tid som jag annars hade förlorat om jag behövt åka återförsäljaren. Eftersom jag inte var bunden till öppettider kunde jag vara flexibel och använda tiden på morgonen medan jag åt frukost.

Jag ville passa på att utnyttja det introduktionserbjudande på 25 % rabatt som gavs i samband med lanseringen av konfiguratorn. Det var en av anledningarna till varför jag beställde så snabbt. Det var en bra rabatt jag inte ville gå miste om.

Tidsåtgången för konfigurationen

Om jag räknar med båda tillfällena tog det mig allt som allt 2,5 timmar. Det här med konfiguration online var något helt nytt för mig och jag kände inte heller till det nya produktprogrammet. Trots att jag inte hade erfarenhet av onlinekonfiguration från tidigare fann jag mig snabbt tillrätta.

Förlopp och köpupplevelse

I det stora hela är jag väldigt nöjd med min köpupplevelse och det smidiga förloppet. Jag tyckte att S5-konfiguratorn i stort sett fungerade bra, men hade ett par tekniska problem. Det var exempelvis inte alla produkter som kunde dras in i fordonet, trots att de enligt konfiguratorn skulle vara tillgängliga. Tyvärr fungerade det inte heller att inreda insidan av BOXXarna.

Jag är precis som vid förra köptillfället mycket nöjd med servicen vid monteringen i Zusmarshausen. Personalen är mycket vänlig och proffsig och jag tycker det är jättebra att det finns ett showroom på plats. Eftersom jag behöver inreda mina BOXXar och gärna vill se olika lösningar i verkligheten kommer jag att titta förbi där.

Jag har ingen erfarenhet från andra tillverkare och bestämde mig direkt för Sortimo för fyra år sedan, eftersom jag inte kände till någon annan leverantör. Eftersom jag förutom servicen också är väldigt nöjd med själva produkterna tvekade jag inte inför att utrusta även min nästa transportbil med Sortimos produkter.

Min slutsats

Det är skönt att äntligen ha en hylla i bilen igen och att kunna stuva undan allting ordentligt. Tack vare SR5-konfiguratorn kunde jag sätta ihop inredningen efter mina behov. Nu ser jag fram emot att få förvara mina verktyg och mitt material i den nya hyllan.

Stephan Schneider Geschäftsführer der S.T.E.-Elektronik

Jag kommer också att testa dekalkonfiguratorn mySortimo graphics. Att kunna beställa fordonsdekor och montering av inredningen på samma gång är verkligen praktiskt. För mig är det definitivt något att överväga, även när det gäller de andra fordonen. Jag och mina kollegor tycker det är praktiskt att bara behöva lämna in fordonen en gång och få allt gjort samtidigt. Att behöva lämna i bilen på ytterligare ett ställe är besvärligt eftersom vi inte kan vara utan våra fordon för länge. Av dessa skäl har jag hittills inte skaffat någon fordonsdekor, trots att jag har lekt med tanken i flera år. Med mitt nya fordon tänkte jag äntligen få det gjort, kanske med hjälp av dekalkonfiguratorn från Sortimo.

Vad har ni för erfarenheter av konfiguratorn för fordonsinredning? Skriv gärna om era upplevelser i kommentarsfältet. Har du ännu inte bekantat dig med konfiguratorn kan du testa den här!

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.