Fill out my online form.

Exempel från arbetsvardagen: Små hjälpmedel – stor effekt! Här är fördelarna med det nya fällbara skruvstycket

För att kunna utföra mindre arbeten direkt på plats ute hos kunden kan ett skruvstycke vara guld värt. Läs här hur elföretaget Fitschen från Niedersachsen i Tyskland använder det nya fällbara skruvstycket i arbetet.

Ställs du ofta inför problemet att du måste göra mindre anpassningar ute hos kunden men inte har möjlighet att säkert skruva fast arbetsstycket för att kunna bearbeta det? I så fall kan ett skruvstycke som monteras direkt på bilinredningen underlätta arbetet.

Elföretaget Fitschen från Selsingen i Niedersachsen har använt det nya fällbara skruvstycket sedan september 2020. Skruvstycket monterades tillsammans med SR5 fordonsinredningen i företagets två nyinköpta fordon av modellen Opel Vivaro.

Det nya skruvstycket smälter in utseendemässigt i SR5 bilinredningen och tar betydligt mindre plats i lastutrymmet i min Vivaro än den tidigare modellen.

Sascha Denz Elektro Fitschen

Sascha, en av de två ägarna av Fitschen, berättar här om fördelarna med det nya skruvstycket.
Jämfört med den fällbara arbetsbänken som redan finns i sortimentet passar det nya skruvstycket tack vare sin låga vikt (14 kg inkl. monteringsmaterial) och den smala designen särskilt bra i mindre fordon med mindre utrymme bak. Tack vare den kompakta storleken tar skruvstycket inte mycket plats i nyttofordonet när det är infällt.

Det fällbara skruvstyckets mått

  • Skruvstycke infällt: 115 mm
  • Skruvstycke uppfällt: 630 mm
  • Total höjd: 720 mm
  • Spännområde: 200 mm
  • Spännhöjd: 40 mm

Skruvstycke i I.D. BUZZ

Den som var särskilt uppmärksam såg redan 2018 en prototyp av vårt nya skruvstycke på IAA-mässan för nyttofordon i samband med Volkswagens världspremiär för I.D. BUZZ, folkvagnsbussen för hantverkare. På mässan var skruvstycket monterat i Volkswagens innovativa koncept. Det stora intresset visade potentialen – även i mindre nyttofordon – vilket övertygade oss om att börja serietillverka det fällbara skruvstycket.

Sortimo har anpassat skruvstycket efter den innovativa designen i SR5 och vidareutvecklat det ytterligare för att även passa i bilinredningen Globelyst4.

Så använder Sascha och hans team skruvstycket i arbetet

Beroende på uppdragets typ använder Sascha och hans team skruvstycket flera gånger om dagen.

De kan då snabbt och enkelt att göra mindre arbeten och anpassningar direkt på plats ute hos kunden genom att spänna fast arbetsstyckena och sedan kapa, böja eller bearbeta dem.

”Skruvstycket är mycket praktiskt för att spänna fast arbetsmaterial som behöver bearbetas”, säger Sascha.

”Framför allt använder vi skruvstycket för att kapa rörkanaler eller kabel- och isoleringsrör, men också för att justera mindre arbetsstycken. Vi spänner fast dem och kan sedan utan problem bearbeta dem med en vinkelslip eller en fil.”

Sascha har även hittat andra användningsområden för skruvstycket. ”Det lämpar sig också perfekt som avställningsplats för verktygsväskor och L-BOXXar. Det går då betydligt snabbare att komma åt enskilda verktyg.”

Men hjälp av tre valbara monteringspositioner kan skruvstycket sättas fast på sidoprofilen både på förar- och passagerarsidan i fordonsinredningen, vilket gör att det finns plats för montering av ytterligare tillbehörsdelar.

En liten förbättring skulle vara möjligheten att sätta fast en större arbetsplatta på arbetsytan

Skruvstycket i ditt fordon

Du kan integrera det fällbara skruvstycket direkt när du planerar din nya SR5 eller Globelyst4 bilinredning eller i efterhand i ett redan monterat hyllsystem.

För SR5 går det också att planera in direkt online vid konfiguration i mySortimo configuration. Prova själv de olika möjligheterna.

Klicka här för att komma till konfiguratorn

Saschas slutsats om det fällbara skruvstycket

Skruvstycket underlättar betydligt för oss i det dagliga arbetet. Det har mycket hög kvalitet, tar liten plats bak i fordonet och är dessutom enkelt att hantera. Vi kan snabbt och enkelt arbeta med de fastspända arbetsstyckena. Det enda är att skruvstycket är lite omständligt att fälla in med bara en hand, men jag skulle ändå varmt rekommendera produkten.

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.