Fill out my online form.

ProClick testad i praktiken: en produkt, mångsidiga applikationer

ProClick genomgick sina steg: Hur använder tre användare ProClicksystemet i sitt dagliga arbete? Vad gillar de och var ser de förbättringspotential? Du kan läsa IT-administratören Marc L. och elektroingenjören Bernhard S.s dom i det aktuella blogginlägget.

Var ska man placera verktygen?

Vilken hantverkare känner inte till situationen: när han kommer till byggarbetsplatsen packas de nödvändiga verktygen och arbetsmaterial snabbt undan. Men var ska man placera alla redskap? Förutom lådor och resväskor gillar många att använda sina byxfickor de sista metrarna till platsen – till stor förtret för sina tvättmaskiner. Anledningen: det är inte ovanligt att folk glömmer att tömma fickorna innan de tvättar – och skruvmejslar, mätstavar eller pennor får då en ”gnistrande ren” tvätt. Detta behöver inte vara fallet!

Med ProClick-systemet erbjuder Sortimo ett bekvämt och ergonomiskt förvaringsalternativ för verktyg och andra material.

ProClick verktygsväskorna har ett gränssnitt till en mängd andra Sortimo produkter – från SR5 hyllsystemet till C-BOXX och AutoAssistant till ProClick verktygsbältet eller verktygshållaren.

När de väl packats kan verktygsväskorna enkelt klickas på komponenterna och tas bort igen efter användning. Allt är helt enkelt och bekvämt. Och ”hållaren” på verktygsbältet ser till att du kan fästa fickor med bara ett klick – utan att behöva ta bort bältet.

ProClick: Dessa två testare gjorde det praktiska testet:

Bernhard S.

Elektroingenjör

Som utbildad elektroingenjör ser Bernhard S. tillbaka på en lång och framgångsrik karriär. Men hans passion för branschen tog inte på något sätt slut när han gick i halvpension. Det går helt enkelt inte att sitta still och vara sysslolös för honom. Han stöttar fortfarande kunderna och ger dem råd vid planering och installation av till exempel elsystem. På fritiden är han även engagerad i det tyska alpina förbundet (DAV). Där gäller det alltid att hålla huvudet kallt även på de högsta höjderna. När allt kommer omkring, vem har tid att spendera lång tid på att leta efter verktyg på fältet? Det är därför Bernhard är förutbestämd för oss att testa verktygshållaren i kombination med ProClick väskorna.

Bernhard, vad har du i väskan?

”En elektrikers vardag är väldigt varierande och man behöver ofta olika verktyg och mätinstrument. Därför skräddarsyr jag alltid mina verktygsväskor i förväg efter respektive arbetsområde och applikation. Men det som alltid måste finnas där: Kombinationstång, sida fräsar, olika skruvmejslar samt en ficklampa och mät- och testanordningar.”

Övertygade ProClick dig?

Kompatibiliteten med många Sortimo produkter gör min vardag mycket enklare. De infällda lådorna passar till och med i båren och badkaret. Det är till stor hjälp eftersom jag inte ens behöver ladda om påsarna eller badkaret helt. För förvaring av påsarna, LT-BOXX spelar in: den har precis den perfekta storleken för att förvara ProClick verktygsväskorna.”

Var kan det fortfarande finnas förbättringspotential?

”Sammantaget är ProClick en bra produkt för mig. Men visst, det finns alltid utrymme för förbättringar. Handtaget på verktygshållaren är till exempel en av dem för mig. Även om skumgummit är väldigt flexibelt skulle ett starkare material , enligt mig ligger bättre i handen. Ytterligare potential ligger i optimering av ytterfickorna och en förlängning av verktygshållaren. Särskilt stora verktygsväskor kan snabbt hänga ner över båren eller täcka ytterfickorna. Här kanske en flyttbar version av den så kallade ”UnitOrganiser” skulle vara användbar.

Dessutom saknas ett lämpligt regnskydd till redskapshållaren. De klickbara verktygsfacken kan också bli tätare.”

Marc L.

IT-administratör

Även om Marc L. ursprungligen kommer från säkerhetstekniken känner han sig hemma inom IT-infrastruktursektorn. På grund av sitt jobb som IT-administratör måste han ofta arbeta på stegar, till exempel för att underhålla serverrum eller accesspunkter. Under ganska lång tid hade han letat efter en lämplig plats att förvara sina verktyg för att slippa den irriterande klättringen upp och ner. På ett provisoriskt sätt hade han satt ihop sin egen verktygsbälteskonstellation innan ProClick.

Vad är speciellt med ProClick för dig?

Verktygsbältet sparar mig pendling och tid. Slutligen behöver jag inte gå från fordonet till stegen hela tiden. Jag kan till och med förvara reservbatterier i den. För ofta är arbetet inte klart efter några minuter. Det som också sticker ut för mig är den extraordinära kvaliteten på ProClick. Även långa dagar kan jag tack vare höftskyddet ha bältet på i timmar – utan att det gör ont eller blir obekvämt.

Vad stoppar du i dina ProClick påsar?

Först och främst inkluderar en IT-administratörs verktyg standardutrustningen – som skruvmejslar, en sladdlös borrmaskin eller insexnyckel. Speciellt för mitt jobb är nätverkstestare viktiga för att kontrollera kablarna. Men för att arbeta med kablar är också sidoskärare eller kabelavskiljare oumbärliga. Förutom verktyg har jag även buntband eller små hårdvaror i verktygsväskorna som standard.

Vad kan förbättras med ProClick?

Då och då händer det att jag jobbar ute. För att skydda verktygen från alla väderförhållanden skulle det vara användbart att utveckla regnskydd för fickorna. Jag tycker att nagelväskan med dragsko passar bra till detta. Till verktygsväskan i storlek L kanske något slags lock som fälls tillbaka av sig själv skulle vara användbart. Jag gillar att sträcka mig in i påsarna ”blind”.

För att inte lämna förslagen från våra produkttestare obesvarade har vår ProClick Product Marketing Manager Florian Bobinger tagit på sig dem:

ProClick förändras ständigt. Därför tar vi alltid gärna emot synpunkter och förbättringsförslag, även vad gäller utformningen av påsarna. Alla ProClick-väskor är utomhusbeständiga och ger en charmig och snabb åtkomst tack vare den öppna designen. För att behålla denna funktion har vi introducerat spikfickan med surrningsstängning. Detta ger flexibel åtkomst även i dåligt väder. Visste du förresten att öglor för att fästa verktygslinor är integrerade i påsarna? Därmed är dina verktyg dessutom säkrade mot att falla ut.

Florian Bobinger Produkt Marketing Manager ProClick

Dessutom arbetar vi ständigt med ytterligare lösningar. Så du kan se fram emot att se vad mer som väntar dig i slutet av året. Du förstår – applikationsalternativen för ProClick är nästan obegränsade. Förutom representanter för traditionellt hantverk, representerat av underlättar ProClick även vardagen inom andra områden. På frågan om våra produkttestare också skulle använda ProClick på fritiden bekräftade de alla detta med ett rungande ”ja”.

Nu är det din tur – gör din vardag enklare med ProClick verktygsväskor från Sortimo. 

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.