Fill out my online form.

SR5 skapar effektivitet på hög nivå för hissföretaget thyssenkrupp

Praktiska transportbilar, som är specialkonstruerade för att förenkla arbetsdagen, blir allt populärare bland fackmän.

Det gäller även för hissföretaget thyssenkrupp som nyligen investerade i 58 nya transportbilar utrustade med professionell fordonsinredning från Sortimo. På så sätt kan de effektivisera arbetsdagen, optimera lastutrymmena och minska fordonens totala vikt.

Lösningar för en effektivare arbetsvardag efterfrågas av alla näringsidkare. Det ställer krav på transportbilens lastutrymme, där allt från optimalt utnyttjande av utrymmet till lägre totalvikt måste stämma. Därför investerade thyssenkrupp i professionell fordonsinredning för transportbilar som är praktiskt i de anställdas arbetsvardag.

Tonny Andersen, Fleet Manager på thyssenkrupp, säger:

– I vårt arbete är det viktigt att vi har en transportbil som är organiserad och funktionell. Under hektiska dagar är det viktigt att teknikerna vet var allt ligger och att det finns plats för allt. Transportbilen måste vara funktionell, effektiv och säkerställa en enklare arbetsdag.

Mer utrymme och lägre vikt

Genom ett europeiskt samarbetsavtal har thyssenkrupp i Danmark utrustat sina 58 nya transportbilar från Peugeot. Sortimo har tagit hand om interiören och enligt Tonny Andersen finns det flera anledningar till det:

– Designen måste anpassas efter teknikerna, inte tvärtom. Därför var det viktigt för oss att hitta en leverantör som kunde erbjuda de lösningar som teknikerna efterfrågade. Här kunde Sortimo leverera en konfiguration som är skräddarsydd utifrån teknikernas dagliga behov.

Per Østerkjerhuus, Key Account Manager på Sortimo, förklarar:

– Vi har arbetat utifrån två viktiga fokuspunkter i designen: optimalt utnyttjande av utrymmet och låg vikt. Med vår SR5 fordonsinredning maximerar vi lastutrymmet utan att göra avkall på kvaliteten. Samtidigt gör vi hyllsystemet mycket lättare, vilket betyder mindre bränsle, mindre slitage och generellt lägre driftskostnader, eftersom transportbilarna bär på mindre vikt. På så sätt kan lastkapaciteten också bättre utnyttjas för material och verktyg.

Största ordern med ny lösning

thyssenkrupp beställde 58 transportbilar i Danmark och i motsats till hur Sortimo normalt arbetar skulle alla 58 fordon levereras på samma gång.

– När vi gör interiörer för transportbilar gör vi vanligtvis ett fortlöpande utbyte, där vi konverterar 5–10 bilar per månad. I det här samarbetet skulle vi konvertera 58 bilar på en gång. Det är ett annorlunda sätt att arbeta, men mycket spännande att se vår nya SR5 fordonsinredning användas i så stor omfattning, förklarar Per Østerkjerhuus och fortsätter:

– SR5 systemets nya sidoprofiler i aluminium ger en mycket speciell konstruktion som utgör grunden för alla delar i SR5 enheten och systemets hyllor kan skräddarsys för att interiören ska passa transportbilens form. På så sätt kan vi säkerställa att thyssenkrupp får den rätta lösningen.

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.