Fill out my online form.

Praktiska transportlösningar för stegar: Det är så enkelt!

Om du behöver en stege för arbete på byggarbetsplatsen eller för servicearbete, har du ofta problem med att den är skrymmande och ibland svårt att stuva undan – på eller i fordonet. Här hittar du säkra och ergonomiska och praktiska transportlösningar för stegar som Sortimo erbjuder.

Om du är hantverkare eller servicetekniker kan du ha ställt följande frågor till dig själv: Hur skapar jag mer lagringsutrymme på eller i min skåpbil? Hur kan jag åtminstone utnyttja det tillgängliga utrymmet i mitt fordon på bästa sätt för att säkert förvara och transportera stegar där? Eller: Hur kan detta göras så ergonomiskt som möjligt utan att hela tiden anstränga ryggen? Svaren ges snabbt: Sortimo erbjuder omfattande transportlösningar för stegar – och de passar perfekt.

TopSystem, steglås, steghållare för sidan eller bak och invändig steghållare

Att skapa lösningar för optimerade arbetsflöden samt säker och snabb förvaring och transport av arbetsmaterial är Sortimos kärnkompetens. Sortimo har alltid rätt svar på frågor om optimala transportlösningar för stegar och säker transport på och i fordonet: Steghållaren på sidan (lastbar upp till 35 kg) hjälper dig när det gäller att lyfta stegen ergonomiskt och med liten ansträngning upp på taket.

Steghållaren för lyft bak är utformad för stegar som väger upp till 51 kg, och den invändiga steghållaren hjälper till att lagra stegar som väger upp till 18 kg i skåpets invändiga tak – på ett platsbesparande sätt. Och: Den passar in i alla kommersiella fordonsmodeller.

För dem som vill ha ett pragmatiskt tillvägagångssätt är steglåset ett kostnadseffektivt hjälpmedel som förenklar arbetet och möjliggör säker transport av stegar.

Vilket transportsystem för vilket krav?

Få en snabb överblick över de många möjligheter som vi erbjuder dig.

Exempel på tillämpning Steghållare, sidan
Köp nu!
Steghållare, bakre
Fråga nu!
Steghållare, invändigt
Köp nu!
Steglåsning
Köp nu!

Takförvaring


Invändig förvaring


Belastning (kg)

Upp till 51

Upp till 40

Upp till 35

Upp till 18


Stegens längd (m)

Upp till 4,5

Upp till 1,8Alla längder,
endast beroende på
fordonets längd


Sidolastning och
avlastning möjlig?Lastning och lossning
möjlig via baksidan?


Grunden: takräcke TopSystem

Grunden för transport på fordonstaket är TopSystem takräcke, som skapar extra lastutrymme och är konstruerad för skrymmande och ibland mycket långa föremål eller arbetsmaterial – som stegar – för att transportera dem säkert och på ett platsbesparande sätt. Det integrerade ProSafe lastsäkringssystemet är bekvämt att använda och hjälper dig att snabbt spänna lasten och transportera den på ett säkert sätt.

Lösning 1: Steglås

Du kan säkra dina stegar på TopSystem takräcke med det billiga tillbehöret – steglåset. Naturligtvis måste du klättra på en annan stege för att använda steglåset på skåpets tak. Väl uppe på skåpets tak är den mycket enkel att använda och kan placeras universellt på TopSystem. Med bara en hand kan upp till fyra kapslade stegar säkras och säkras på TopSystem med steglåset. Ett lås skyddar också stegarna från stöld.

Fördelarna:

 • enhandsmanövrering
 • snabb säkring av stegen
 • universellt tillämplig
 • låsbar

Om du vill lyfta stegarna på taket lite bekvämare erbjuder vi dig individuella lösningar med våra olika steghållare för att lasta på och lossa stegar med stöd.

Lösning 2: Stege, sidolyft

Lägger du vikt vid skonsamt rygglyft och ergonomisk arbete? Då är steghållaren på sidan precis det som passar dig! Som tillval till TopSystem kan du använda steghållaren, som kan monteras på båda sidor, för att lasta stegar på takräcket eller lossa dem från den. Förutom den ergonomiska hanteringen är detta särskilt praktiskt i innerstadsområden, eftersom stegarna kan lyftas upp och ner i sidled och därmed från trottoaren när de parkeras vid vägkanten. Det innebär att du inte har några utrymmesproblem med fordon parkerade bakom dig och kan lasta på och av på ett säkert sätt.

Fördelarna:

 • konstruerad för fordon upp till en höjd av två meter
 • väderbeständig och extremt hållbar tack vare högkvalitativa material
 • kan användas flexibelt på grund av lateral lastning och lossning av stegen
 • lämplig för användning i staden, Eftersom inget utrymme behövs bakom fordonet för lossning
 • konstruerad för alla vanliga stegar 1, 2 och 3 stegstegar
 • maximal steglängd upp till 1.5 gånger längden på TopSystem takbågar avstånd (1380 till 3000 millimeter)
 • Lastbar upp till 35 kg
 • helt gummerad i kontaktytan, vilket skyddar materialet

Video: Steghållaren för sidolyft i aktion

Lösning 3: Bakre steglift

Att arbeta ergonomiskt trots tungt arbetsmaterial behöver inte vara en motsägelse – steghållare för bakre lyft bevisar detta. Det tar stegar som väger upp till 51 kg och hjälper dig att få stegen på taket från baksidan av fordonet, där det kan säkras och transporteras på rätt sätt.

Fördelarna:

 • Finns i längder på 2500 och 3000 millimeter
 • kan lastas med upp till 51 kilo
 • behagligt lätt lyft av stegen på taket tack vare tryckcylindern
 • lasten är säkrad bekvämt och ergonomiskt när stegen sänks

Lösning 4: Steghållare

Transportlösningen för kortare stegar inuti lastutrymmet: Invändig steghållare. Med steghållaren kan du använda det tillgängliga utrymmet i din skåpbil på bästa sätt: Stegen är bekvämt fastsatt och transporteras under fordonets tak.

Fördelarna:

 • Platsbesparande och bekväm installation under fordonstaket i fordonstaket
 • konstruerad för dubbla aluminiumstegar upp till 1.8 meter långa och väger upp till 18 kg
 • passar i alla kommersiella fordonsmodeller

Kontakta oss: Individuell rådgivning för dina frågor

Har du fortfarande frågor om TopSystem takräcke eller lösningar för steghållare som vi presenterar och vill kontakta oss direkt? Vårt Sortimo team hjälper dig gärna på våra kontor och stationer i hela Sverige. Alternativt kan Sortimo Kund Service Center hjälpa dig. Du hittar alla kontakter på: mySortimo.se/kontakt
om du har några frågor eller förslag angående vårt blogginlägg, vänligen skriv en rad – vi skulle gärna höra från dig. Du är också mycket välkommen att rekommendera och dela detta inlägg!

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

 • Det finns inga kommentarer än, bli först!
  Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.