text.skipToContent text.skipToNavigation
2019-nov-15

Sortimo höjer ribban för lätt, billig och miljövänlig yrkestransport

Det pendlas ofta och mycket när såväl offentligt anställda som privata företagare är ute på uppdrag. I många av de större städerna är dessutom parkeringar och dålig luftkvalitet en ständig utmaning. 

 
Enligt en rapport finansierad av innovationsmyndigheten Vinnova är just servicefordon ett stort bekymmer i innerstäderna, då de ofta måste stå parkerade en längre tid och därmed skapar problem i trafiken*. Dessutom avger bilköer och högt trafikerade vägar höga nivåer av avgaser och partikelföroreningar, något som har en negativ påverkan på luftkvaliteten. Därför, i samband med att det just nu läggs stort fokus på miljötänk och grönare transportmedel, pekas cyklar och lådcyklar ut som ett bra alternativ till bilar för innerstadskörning. Detta är något som Sortimo, Europas ledande leverantör av fordonsinredning, inte har missat.
 
Möter morgondagens krav
Hos Sortimo upplever man en växande efterfrågan på lösningar som kan förenkla arbetsdagen bakom ratten. Därför står företaget nu redo med en lösning. Lådcykeln ProCargo CT1 riktar sig till allt från postbud och fastighetsskötare, till anställda vid sjukhus, universitet och liknande organisationer. Den förenar en cykels manövrerbarhet och flexibilitet med de lastmöjligheter som ofta förknippas med en servicebil, och precis som med en vanlig cykel kan du obekymrat susa genom smala passager och trafikfria zoner. Johan Ernst, Country Manager för Sortimo Sverige, berättar:
 
- När bilarna står i kö kan du köra igenom, och dessutom kan du enkelt parkera utan att leta efter en parkeringsplats. Du slipper förseningar och frustration. Den nya lådcykeln gör det dessutom enkelt att uppehålla driften på relativt stora facilitetsområden med flera byggnader. Till exempel kan du använda den som ett komplement till din servicebil. Då kan du parkera bilen en bit bort från byggnaden du ska serva, varefter du sedan lastar cykeln med nödvändigt material och enkelt cyklar vidare mot ditt uppdrag. 
 
Utöver rörelsefriheten finns där även flera poäng att samla på miljökontot. Då de urbana luftföroreningarna ökar stadigt i takt med en tätare trafik, och diskussionerna om att förbjuda dieselfordon går hett, finns det inga tvivel om att trafikutmaningarna i stadsområden kräver nytänkande när det kommer till alternativa transportmedel. Johan Ernst poängterar:
 
- Tack vare kombinationen av pedalkraft och elektromotor är cykeln emissionsfri och utger därför inga skadliga partiklar. Dessutom är den oberoende av miljözoner och bidrar till en grönare och mer framtidsorienterad transport. ProCargo CT1 har även en positiv effekt på företagets driftkostnader, då flertalet utgifter hör till det förflutna när man använder en lastcykel, så som bränslekostnader, skatter och avgifter. Dessutom är försäkrings- och uppehållskostnaderna mycket lägre än med ett klassiskt motorfordon.
 
Kan anpassas för dina behov
Långa arbetsdagar med växlande ärenden ställer stora krav när du är i farten. Tack vare de olika påbyggnadslösningarna får du en organiserad, väderbeständig och stabil transport. Lastcykeln med elmotor, som kan fås i två längder, ger dig också en lång rad olika lastmöjligheter. Samtidigt säkerställer de praktiska tillbehören såväl komfort och säkerhet. Johan Ernst avslutar:
 
- Med ProCargo CT1 får du en hållbar och användarvänlig körupplevelse på tre hjul. Utöver omfattande stöldskydd och en lättläslig display, är lådcykeln också utrustad med hydrauliska skivbromsar med blockeringsfunktion och en modern remdrift. Samtidigt är möjligheterna till att sätta en individuell prägel på din cykel oändliga, med allt från sätejustering till passande reklamexponering.
 
Presskontakt
Johan Ernst

+46 31 761 45 20
JErnst@sortimo.se