text.skipToContent text.skipToNavigation
2019-okt-14

Sortimo underlättar intensiva arbetsdagar med flexibelt hyllsystem

Fler och fler handlar på nätet och aldrig förr har det körts ut så många paket som det gör nu. För personer inom distributionsindustrin är därför ingen dag den andra lik. Med intensiva och varierande dagar krävs det att inredningen i deras fordon lever upp till de högt ställda kraven på effektivitet och organisering. Därför lanserar Sortimo nu sitt nya hyllsystem FR5, som med sina många fördelar ska hjälpa till att optimera dagen för yrkeschaufförer runt om i landet.

E-handeln når ständigt nya höjder, något som sätter press på såväl leveranstider som säkerheten ute på vägarna. Ju mer varor som transporteras runt i landet, desto viktigare blir det att transportmedlen håller måttet. 

För att säkerställa att leveransen kommer fram både säkert och i tid, lanserar nu Sortimo, Europas ledande tillverkare av fordonsinredning, sitt nya hyllsystem FR5 – som ska effektivisera och optimera lastutrymmet för chaufförer i hela Sverige.

Flexibilitet och stabilitet

FR5 utvecklades med varubudsleverantörer i fokus, inte bara för att tidsoptimera och underlätta deras dagliga arbete, utan också för att förenkla processen för dem på längre sikt. Johan Ernst, Country Manager hos Sortimo Sverige, förklarar:

- Vi märker på att det finns en efterfrågan på lösningar som erbjuder flexibilitet utan att kompromissa med stabiliteten. Under en dag som budbilschaufför kan det hända att man behöver leverera paket och varor till över 100 ställen. Det håller inte på lång sikt och därför krävs det att deras fordon kan leverera högsta möjliga effektivitet och att inredningen är helt och hållet synkad till just vad du behöver under en dag. Här vet vi att FR5 kommer att vara till hjälp på många sätt.

Ett passande val för alla transportbilar – även på fritiden

Även om FR5 har utvecklats specifikt med bud- och distributionsindustrin i åtanke, så innehar systemet även egenskaper som kan vara fördelaktiga för bland annat hantverkare och entreprenörer, som dagligen kör material och verktyg från den ena byggarbetsplatsen till den andra. För att optimera lastutrymmet och erbjuda maximal flexibilitet kan både hyllorna och sidoprofilerna anpassas så att de passar varje individuellt fordon, oavsett bransch. Dessutom, tack vare identiska komponenter, kan det nya hyllsystemet utan problem kombineras med Sortimos nyaste fordonsinredning SR5. Johan Ernst förklarar:

- FR5 kan bland annat utrustas med lådor och boxar från vår nyaste serie SR5, för att säkert kunna transportera såväl redskap som material. Hyllplanen, som klarar en last på upp till 100 kg per hylla, är enkla att nå – vilket garanterar snabb tillgång till paketen eller materialet som du transporterar. Dessutom kan du med bara en hand fälla upp hyllorna när du behöver mer golvyta. Allt går helt enkelt att skräddarsy efter dina behov.

Johan Ernst avslutar:

- Utöver mer professionella användningsområden gör de hopfällbara hyllorna det möjligt för dig att använda bilen på helgerna eller för fritidsintressen, till att exempelvis transportera cyklar eller motorcyklar. Vi tror helt enkelt på att FR5 kommer att kunna underlätta dagen, i alla situationer.

Presskontakt
Johan Ernst

+46 31 761 45 20
JErnst@sortimo.se