text.skipToContent text.skipToNavigation
2020-jun-22

Sortimo lanserar mobil depå för att underlätta byggarbetarens arbetsdag

Under loppet av en arbetsdag använder hantverkare och byggarbetare ett stort antal olika verktyg, material och förbrukningsvaror. Men ibland är det svårt att få med sig allting på samma gång, särskilt om man ska befinna sig på en arbetsplats under en längre tid. För att undvika att behöva köra fram och tillbaka för att hämta det man behöver, samt för att hålla allting säkert, kommer Sortimo nu med en ny lösning – sContainer.

För att smidiggöra byggprocessen och förbättra arbetsmiljön på byggarbetsplatsen är det A och O att minska antalet transporter mellan arbetsplats och verkstad. Därför lanserar nu Sortimo, Europas ledande tillverkare av fordonsinredning, sin sContainer: en lösning som fungerar som en mobil depå på byggarbetsplatser eller vid servicearbeten. 
Med sContainern kan du ha verktyg och förbrukningsmaterial tillgängliga direkt på arbetsplatsen, vilket är tidseffektivt och praktiskt på såväl byggarbetsplatser som vid arbeten i stadsmiljö där nyttofordon har begränsad åtkomst.

Minimal uppställningsyta, maximalt utrymme

Grundytan på sContainer är inte större än en Europapall, vilket gör att den enkelt kan integreras i alla standardiserade transport- och logistikkedjor. Servicecontainern kan transporteras med antingen lastbil, fartyg eller flygplan. Dessutom har den ett fäste för vanliga industritruckar, som garanterar enkel hantering och gör den idealisk för global användning. Johan Ernst, Country Manager för Sortimo Sverige, berättar:

- Vi har märkt att fler och fler försöker att undvika onödiga transporter under arbetsdagen, man vill slippa ödsla både tid och pengar på att åka och hämta fler verktyg eller mer förbrukningsmaterial. Med sContainern har du allt på plats, vilket är extra fördelaktigt om du ska vara på en byggarbetsplats länge. Tack vare lastöglorna kan du placera containern där du önskar med hjälp av kran. Och när den väl står på plats kan du, genom att montera ett av våra SR5-hyllsystem, skapa utrymme på flera plan och få plats med ännu fler verktyg.

Han fortsätter:

- Containern finns i två olika höjder, 1600 mm och 1900 mm. Den är tillverkad av robust material, där ett massivt stativ som tillåter en tillsatsvikt på upp till 500 kg utgör basen. För ökad säkerhet kan du anpassa låset baserat på behov, och det går att välja mellan tre lås: ett hänglås, ett cylinderlås eller det elektroniska låset som innebär att du slipper hantera nycklar. Vi utvecklade containern med flexibilitet och anpassningsbarhet i fokus, liksom vi gör med alla våra lösningar. Produkten ska helt enkelt passa just dig och din arbetsdag.

Kostnadseffektivt reklammedium
​​​​​​​

Utöver säker förvaring erbjuder sContainern även en optimal möjlighet att exponera ditt namn, ditt varumärke eller ditt företag. Johan Ernst avslutar:

- Containerns sidoväggar erbjuder en stor yta för firmalogotyper eller reklamgrafik, vilket vi gärna är med och tar fram tillsammans med dig. På så sätt kan lagringsutrymmet även utnyttjas som ett kostnadseffektivt reklammedium – ett perfekt sätt att visa upp vem du är och vad du gör, med minimal ansträngning.
Presskontakt
Johan Ernst

+46 31 761 45 20
JErnst@sortimo.se