text.skipToContent text.skipToNavigation
2020-nov-17

Bättre arbetsmiljö året runt med tillräcklig belysning

Vi närmar oss vintern och det blir allt mörkare ute. Det gör det extra viktigt för dig att se till att ha tillräcklig belysning när du arbetar från bilen, annars riskerar du att kompromissa med säkerheten i din servicebil. Därför rekommenderar Sortimo, Europas ledande tillverkare av fordonsinredning, att du investerar i belysning som kan hantera kyla och gör din arbetsdag lättare i det kalla, fuktiga och mörka vintervädret.

Arbetsmiljölagen kräver att ens arbete ska planläggas och anpassas för att förebygga skador och ohälsa i arbetet. Det omfattar bland annat användandet av teknologi, så att inte medarbetarna utsätts för fysiska och psykiska belastningar – och att man alltid ska ta hänsyn till säkerheten.

För att upprätthålla en säker och trygg arbetsmiljö under vintermånaderna är det viktigt med extra bra belysning. Därför rekommenderar Sortimo att du investerar i belysning som lyser upp ordentligt och håller dig säker, även när solen gått ner.

Ljuset påminner om dagsljus

När dagsljuset är begränsat är det viktigt att inreda servicebilen med säkerhet i fokus. Och i det spelar rätt belysning en stor roll. Johan Ernst, Country Manager hos Sortimo, berättar:
- Bra belysning ska säkra att ditt jobb under vintermånaderna kan fortgå lika effektivt och
ansvarsfullt som resten av året.

Hos Sortimo använder de LED-belysning som uppfyller den så kallade IP54-standarden i sina integrerade inredningslösningar. Serien heter Black Edition och kan fås i flera storlekar. Johan Ernst fortsätter:
- Belysningens färg påminner om dagsljus och är därför behaglig för ögat. Serien är dessutom utvecklad så att belysningen kan hantera just kyla och fukt utan problem. Den låga
strömförbrukningen betyder också att man inte upplever att belysningen belastar batteriet, även om det är kallt ute. Detta gör att man med denna LED-lösning får en effektiv belysning året runt, oavsett väder.

Håll ute fukten

I tillägg till effektiv belysning rekommenderar Sortimo att du isolerar servicebilens lastutrymme, för att undvika frostskador på ditt material och din utrustning under vintermånaderna. Johan Ernst förklarar:
- Det är många som vill få installerat värmeisolering, men vi har sett många exempel på att man i just de tillfällena har valt att använda fuktabsorberande material. Det ökar risken för att fukten ska fångas i lastutrymmet och utvecklas till mögel, vilket i sin tur försämrar isoleringen.

Enlig Johan Ernst bör du hellre välja en isolerlösning som både skyddar mot kylan och är
fuktavvisande. Han avslutar:
- Därför rekommenderar vi istället Aluthermo Quattro, marknadens enda tunna multireflekterande isolersystem i flera lager med termiskt svetsade ytor. Lösningen hjälper till att hålla en konstant temperatur i fordonet, oavsett temperaturförhållanden utanför.

För mer information, kontakta:
Johan Ernst | Country Manager Sverige, Sortimo | T +46 708 54 00 75 | E-mail: jernst@sortimo.se

För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:
Evelina Sandberg | Junior kommunikationsrådgivare, Perfekta PR | T +45 20 80 26 37 | E-mail: evelina@perfektapr.se

Bildtext till bifogat material:
För att upprätthålla en säker och trygg arbetsmiljö under vintermånaderna är det viktigt med extra bra belysning. Därför rekommenderar Sortimo att du investerar i belysning som lyser upp ordentligt och håller dig säker, även när solen gått ner.
Presskontakt
Johan Ernst

+46 31 761 45 20
JErnst@sortimo.se