text.skipToContent text.skipToNavigation
2020-maj-19

Prisbelönt bilinredning möter kraven på både form och funktion

När man letar efter ny inredning till servicebilen är termer som funktionalitet och säkerhet ofta det första som dyker upp i sökningen. Men en viktig aspekt som alltför ofta glöms bort är det visuella. Att bilen är snygg för ögat är viktigt, både för ens egen trivsel men också för att ge kunderna man möter ute på vägarna ett bättre intryck. Bilinredningstillverkaren Sortimo har därför satt fokus på att utveckla smarta lösningar som är snygga och estetiskt tilltalande – men som inte kompromissar med vare sig funktionalitet eller säkerhet. 

Kombinationen av form och funktion är ett av de vanligaste begreppen inom inredning och design. Vi letar konstant efter lösningar som uppfyller de krav vi har rent praktiskt, såsom säkerhet, stabilitet och funktionalitet, men vi strävar även efter att investera i produkter som gör att vi och vår omgivning ser bättre ut. Detta gäller alltifrån kläder till bilinredning.

Hos Sortimo, Europas ledande tillverkare av fordonsinredning, har man kombinationen av form och funktion i åtanke bakom varje produkt och inredning – och det gäller inte minst deras nyaste och prisbelönta serie SR5, som ställer design i rampljuset.

Stilrent och slitstarkt

Att bilinredning ska möta kraven på hållbarhet och stabilitet är inget man kan förneka. Utan en praktisk och anpassningsbar inredning kan arbetsdagen bli mycket tuffare, och mycket längre än nödvändigt. Men att det estetiska spelar roll är heller inget man ska glömma bort. Johan Ernst, Country Manager hos Sortimo, berättar:

- Självklart är det viktigt att ens inredning är stark och hållbar nog till att göra sitt jobb, när man är ute och kör på vägarna. Det ska vara säkert och alla komponenter ska vara enkla att anpassa och organisera. Men vi vet också hur viktigt det är att omges av saker man tycker är fina rent estetiskt, och här är bilinredning inget undantag. 

Han fortsätter:

- När vi utvecklade vår inredningsserie SR5 tänkte vi självklart på att det skulle vara lättviktigt, slitstarkt och enkelt att skräddarsy efter förarens behov. Men dessutom ville vi att föraren skulle trivas med designen. Därför valde vi bland annat att kombinera aluminium med en grå komposit. Den kombinationen gör att vikten blir låg, samtidigt som designen är estetiskt snygg. Som bevis vann vi ett Plus X Award för SR5-designen i höstas, vilket är ett av världens största innovationspris för teknologi, sport, bil och livsstil.

Även utsidan har betydelse

Men det är inte bara den invändiga inredningen som har betydelse för vilket intryck din bil ger andra. Det första de flesta ser är utsidan på bilen. Därför kan skräddarsydda fordonsdekaler vara en extra bonus för att göra bilen snyggare och förvandla den till den perfekta reklamskylten.

Med mySortimo Graphics väljer du hur du vill att ditt fordon ska se ut med hjälp av professionella designmallar, som guidar dig hela vägen. Du kan enbart välja att designa de ytor som är lämpliga för just din bil, vilket garanterar att dekalplaceringen inte blir fel. Johan Ernst avslutar:

- Med fordonsdekaler gjorda med mySortimo Graphics kan du nå ut till fler personer. På ett snyggt och visuellt tilltalande sätt kan du exponera ditt varumärke, ditt namn och ditt företag precis som du önskar. Du får en bil som är personlig och som ger dig fler möjligheter att öka din omsättning, snabbt och enkelt.

 

För mer information, kontakta:

Johan Ernst | Country Manager Sverige, Sortimo | T +46 708 54 00 75 | E-mail: jernst@sortimo.se

För ytterligare bildmaterial och koordinering av intervjuer, kontakta:

Evelina Sandberg | Junior kommunikationsrådgivare, Perfekta PR | T +45 20 80 26 37 | E-mail: evelina@perfektapr.se  

 

Bildtext till bifogat material:

Hos Sortimo, Europas ledande tillverkare av fordonsinredning, har man kombinationen av form och funktion i åtanke bakom varje produkt och inredning – och det gäller inte minst deras nyaste och prisbelönta serie SR5, som ställer design i rampljuset.

 

 

 

Presskontakt
Michael Pettersson

+4543552222
mpettersson@sortimo.dk
Denna hemsida använder egna cookies samt cookies från tredje part för att analysera användandet av våra erbjudanden och tjänster, för att ge dig en personlig upplevelse samt ge dig intressant information. Ytterligare informationOK