text.skipToContent text.skipToNavigation
2022-feb-08

Transportera din last säkert och flexibelt med teleskopiska spännstänger och fixeringsskenor

Sortimo, marknadsledaren för mobila inredningar, erbjuder sina handels- och industrikunder en ny teleskopspännstång, som är en platsbesparande och en flexibel lösning för det dagliga arbetet. Det gör det också lättare att transportera laster i enlighet med lastsäkringsföreskrifter. Ytterligare en fördel: spännstängerna är kompatibla med Sortimo ProClick-systemet för mobilt arbete, ergonomi och rörelsefrihet. De nya teleskopiska spännstängerna och lämpliga fästskenor finns tillgängliga från Sortimos filialer och partners, eller kan beställas i konfiguratorn och onlinebutiken på: www.mysortimo.se

Längden på Sortimo teleskopstång kan justeras flexibelt. De teleskopiska spännstängerna kan därför användas i alla fordonsflottor med liknande lastutrymmesstorlekar och fortsätter att användas om fordonen ändras.
Den excentriska formen på den teleskopiska spännstången är unik, vilket gör att den kan rotera om lasten rör sig mellan spännstängerna när fordonet accelererar eller bromsar. Denna rotation förkortar avståndet mellan polerna och bromsar lasten. Den robusta plastskyddshylsan på spännstången hjälper också till att skydda lasten: den kan inte fastna eller luta om fordonet bromsar kraftigt.

Passar perfekt in i Sortimo EcoSystem: kompatibel med ProClick och ProSafe

Dessa teleskopiska spännstänger är kompatibla med alla Sortimo ProSafe lastsäkringspunkter i golvet, ProSafe ramarna  i Sortimos inredningar och surrningsskenorna. Detta är fördelaktigt eftersom de även kan spännas fast mellan inredningarna, utan den kostsamma integrationen av ytterligare komponenter. En ytterligare positiv aspekt är de tidsbesparingar som man vinner vid inredningen av fordonet och även i dess dagliga användning. Spännstängernas kompatibilitet med ProClick-systemet är unik: hantverkare och servicetekniker kan helt enkelt hänga sina populära ProClick Tool-väskor i spännstängerna med hjälp av två integrerade fästpunkter. Detta gör att surrningsbälten, verktyg eller annan utrustning kan stuvas färdigt till hands och snabbt åtkomlig. Denna kompatibilitet av systemet möjliggör teleskopiska spännstänger som perfekt integreras i det befintliga Sortimo EcoSystem, vilket ger mervärde för optimerade och mer produktiva arbetsflöden.

Enkel att använda och maximal säkerhet

De teleskopiska spännstängerna kan fästas i fordonet vertikalt och horisontellt, vilket garanterar positivt låsande lastsäkring beroende på typ av last. När den monteras vertikalt kan spännstången omedelbart monteras genom att den förs in i fästskenan på takbalken och i golvets surrningspunkt, så att lasten kan transporteras perfekt säkrat och säkert. När den installeras horisontellt, sätts fasthållningsstången in i ProSafe-ramarna på inredningen eller i sidoväggens beklädnad och förblir på så sätt på plats. I händelse av att spännstången inte används kan dess längd reduceras till ett minimum och förvaras kompakt med hjälp av ett förvaringsfäste – vilket sparar värdefullt utrymme i fordonet.

"Kundens fördelar av förbättrad lastsäkring"

"Vi erbjuder våra kunder ännu mer flexibilitet och säkerhet i deras dagliga arbete med den teleskopiska spännstången. De drar nytta av de många olika och förbättrade lastsäkringsalternativen och anpassad användning av lastutrymmet. De nya produkterna kompletterar även Sortimos professionella ProSafe-sortiment för optimal lastsäkring och understryker våra ansträngningar att kontinuerligt utveckla innovativa produkter inom vårt ekosystem. Vi skapar därigenom ständigt ett mervärde som kommer att leda till förbättrad produktivitet i det dagliga arbetet", förklarar Robert Bissinger, produktmarknadschef på Sortimo International GmbH. 

Bekvämt och säkert att beställ online

Handels- och industrikunder kan hitta ytterligare tillbehör i Sortimo Online Shop på: www.mysortimo.se. Sortimo-teamet i filialerna och partners över hela Sverige finns till hands för potentiella kunder som vill kontakta Sortimo direkt. Sortimos Kundtjänst kan även nås under vanlig arbetstid. Alla kontakter finns på mySortimo.se/kontakt.
 

Presskontakt
Johan Ernst

+46 31 761 45 20
JErnst@sortimo.se