Fill out my online form.

50 år av Sortimo – 50 år av intelligent mobilitet

1973 grundade Herbert Dischinger en grossistverksamhet för hantverksprodukter. 50 år senare, levererar Sortimo allt hantverkare behöver och mycket mer...

Idén

Vid 25 års ålder grundar Herbert Dischinger en grossistverksamhet för fästteknik i Augsburg. Som en skicklig affärsman känner Herbert Dischinger sina hantverkskunder och vet att de transporterar skruvar, pluggar och andra smådelar rörigt och ostädat i påsar och lådor. Det var då han hade idén som lade grunden för Sortimo (SORTIment MObil) …

Från metallväska till intelligenta mobilitetslösningar

1973

Herbert Dischinger skapar små plastinsatser som passar perfekt i ett metallväska när de är uppradade så att ingenting faller ut – det här är födelsen av det första metallväskan, KM 321. Locklåset är unikt och patenterat. Väskan finns som tillval med insatslådor eller avdelare för uppdelning.

1995

Metallväskan är ständigt optimerat och anpassat till nya krav. 1995, har till exempel metallväskan en patenterad enhandsmanöver som gör det möjligt att öppna väskan med en hand. Dessutom, är väskan utrustat med ett stöd för locket, så att locket inte behöver läggas ner. Tack vare det gummerade handtaget kan väskan bäras bekvämt i handen, och märkningen ger en översikt över innehållet.

2009

Under 2009 erbjuds förutom metallväskan, en plastvariant av polypropen, L-BOXX. Detta är utgångspunkten för den välkända väsk & amp; BOXX-serien, till exempel T-BOXX, där innehållet också kan ses från utsidan tack vare det transparenta locket.

Utvecklingen av fordonsinredning.

50 Jahre Sortimo VW

1986

Det första fordonsinredningssystemet FE 1 lanseras 1986. Metallstommen är tillverkad i kubkonstruktion. Själva fordonsinredningen är designat för självmontering.

1998

1998 visas den optimerade fordonsinredningen FE2 i en viktoptimerad design genom en öppen plåtstomme. Lådorna kan dras ut helt tack vare teleskopskenor och låsas automatiskt när de trycks in.

2004

2004 lanseras den tredje generationens fordonsinredning på marknaden: Globelyst. Det kännetecknas av stolpen istället för kubdesign, vilket resulterar i ett obegränsat antal varianter. Många patent optimerar Globelysts fordonsinredning – i vidareutvecklad form (Globelyst4) som fortfarande finns i sortimentet idag.

2018

Med SR5 (Sortimo 5:e generationens fordonsinredning) lanserar Sortimo 2018 ett fordonsinredningssystem som utnyttjar lastutrymmet maximalt tack vare sin flexibla design och erbjuder en perfekt arbetsplatsorganisation i de minsta utrymmena tack vare tjänster som mySortimo etiketter.
Även i den minsta kommersiella fordonsklassen passar en euro-pall mellan två SR5-inredningar. En annan nyhet är att fordonsinredningen kan konfigureras online.

50 år av Sortimo – 50 år av intelligent mobilitet

Vår senaste video om 50 år av Sortimo:

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.