Fill out my online form.
var q11vbljf093z49y; (function(d, t) { var s = d.createElement(t), options = { 'userName':'sortimo', 'formHash':'q11vbljf093z49y', 'autoResize':true, 'height':'440', 'async':true, 'host':'wufoo.com', 'header':'show', 'ssl':true }; s.src = ('https:' == d.location.protocol ?'https://':'http://') + 'secure.wufoo.com/scripts/embed/form.js'; s.onload = s.onreadystatechange = function() { var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != 'complete') if (rs != 'loaded') return; try { q11vbljf093z49y = new WufooForm(); q11vbljf093z49y.initialize(options); q11vbljf093z49y.display(); } catch (e) { } }; var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr); })(document, 'script');

Innovation vid ratten: Varför ditt företag bör investera i elektromobilitet nu

Upptäck fördelarna med elektromobilitet och varför det lönar sig att byta till ett miljövänligt alternativ för ditt företag. I den här artikeln ger vi dig en inblick i de ekonomiska och ekologiska fördelarna med elfordon och skingra några vanliga myter.

De strategiska fördelarna med elektromobilitet för ditt företag

Att byta till elektrisk mobilitet i ditt företag kan inte bara minska din miljöpåverkan, utan erbjuder också betydande kostnadsbesparingar och andra attraktiva fördelar. Låt oss ta en titt på hur byte till elektriska kommersiella fordon kan gynna ditt företag:

Utnyttjande av skatteförmåner

Företag får en tioårig fordonsskattebefrielse för elfordon som är registrerade i slutet av 2025 – ett betydande ekonomiskt incitament.

Lägre underhållskostnader

Eldrivna fordon har färre rörliga delar jämfört med förbränningsmotorer, vilket minskar slitage och därmed underhållskostnader. Inga fler regelbundna oljebyten och ett mindre stressat bromssystem tack vare regenerativa bromsar minskar dina driftskostnader

Dra nytta av särskilda fördelar

Elfordon har i allt högre grad tillgång till specialfiler, vilket leder till kortare restider. Dessutom erbjuder många städer och kommuner gratis parkering och laddningsmöjligheter speciellt för elfordon, vilket inte bara är bekvämt utan också sparar extra kostnader.

Positiva effekter på din image

Genom att byta till e-mobilitet positionerar du ditt företag som ansvarsfullt och framtidsorienterat. Kunder och affärspartners kommer att uppfatta ditt företags miljövänliga initiativ positivt och reagera positivt. Medarbetare kan vara stolta över att arbeta för ett företag som är engagerat i miljöskydd. Detta i sin tur främjar anställdas lojalitet och motivation.

Myter vs. fakta – vi reder ut missuppfattningar

Förutom de fördelar som anges, vill vi tillbakavisa de vanligaste myterna i samband med elektromobilitet för att ge dig en transparent inblick i detta ämne.

Batteriet är mer skadligt för miljön än ett fordon med förbränningsmotor

Även om det är sant att elfordon inte ger några utsläpp när de används, hävdas det ofta att tillverkningen av batterierna och genereringen av el för laddningsprocessen uppväger miljöpåverkan. Studier har dock visat att elfordon släpper ut färre växthusgaser än konventionella förbränningsmotorfordon, även när hela livscykeln beaktas.

E-bilar är betydligt dyrare

Även om eldrivna nyttofordon ofta är dyrare att köpa än jämförbara fordon med förbränningsmotor, bör de lägre drifts- och underhållskostnaderna beaktas. På lång sikt visar sig elektriska kommersiella fordon därför vara ett mer ekonomiskt alternativ för ditt företag.

Laddningen tar för lång tid och det finns för få laddningsalternativ

Till skillnad från konventionella förbränningsmotorfordon körs elfordon på el. Att ladda en elbil är bekvämt möjligt hemma med hjälp av en laddbox. Med det här alternativet kan du ladda fordonet över natten utan att behöva förlita dig på bensinstationer. Att installera en laddbox för laddning är vanligtvis enkelt och kan också vara fördelaktigt för ditt företag.

Dessutom finns det ett växande antal offentliga laddningsstationer som gör att du kan ladda dina kommersiella fordon. Moderna elfordon har ofta navigationssystem som visar laddningsstationer längs vägen för att göra det lättare att planera laddningssessioner.

Här i Zusmarshausen erbjuder vi också en bekväm laddningsanläggning med 76 laddningsstationer i vår Sortimo Innovation Park. Tack vare effektiv DC-laddningsteknik är din bil redo att fortsätta sin resa inom 15 – 45 minuter.

Nyttolastgränsen för elfordon är lägre

Med tanke på den relativt höga vikten av batterier i elfordon finns det ibland oro för att det kanske inte är möjligt att transportera alla nödvändiga material, verktyg och annan utrustning. Ändå kan en professionell och genomtänkt fordonsinredning ofta täcka alla behov. På så sätt utnyttjas lastutrymmet optimalt och extra vikt undviks.

 

Vår rekommendation för framtiden: SR5 reducerad till Max – marknadens lättaste professionella bilinredning

Fordonsinredningssystemet SR5 från Sortimo är det perfekta tillskottet till din elbil. SR5 reducerat till Max bygger på en patenterad hybriddesign. Denna utveckling kombinerar lätt aluminiumkonstruktion med belagda stålkomponenter. Medan aluminium garanterar en oslagbar låg totalvikt, ger tillsatsen av stålkomponenter den nödvändiga säkerheten på högsta nivå. För dig innebär detta en mer energieffektiv användning av ditt elfordon i kombination med förstklassig säkerhet

Är du intresserad av den här artikeln? Läs mer om elektromobilitet hos Sortimo här!

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.