Fill out my online form.

Elektrifiering

Det finns ett ökande tryck på flottorna att elektrifiera, eftersom flottans verksamhet kan vara ett företags största CO2-utsläppare. Ta reda på här vad du behöver tänka på när du elektrifierar.

Med trenden med stadscentrerade företag finns det ett högt tryck på att elektrifiera flottor. Flottverksamhet kan vara den största CO2-bidragsgivaren i ett företag och är därför viktigast att förändra.  Trycket på att omvandla fordonsflottor är ännu starkare för företag vars affärsmodeller fokuserar på att tillhandahålla hållbara produkter eller tjänster eller möter ökade hållbarhetsförväntningar från kunderna.

Utmaningar för EV-övergång

Det är en utmaning för alla flottor att göra övergången utan att förlora kontrakt, öka kostnaderna eller minska produktiviteten. Företag försökte övergå 1: 1 från ICE (förbränningsmotor) till EV (Elfordon) och misslyckades på grund av nyttolast- och kapacitetsproblem, med fokus på fordonen för mycket.

  • Företag misslyckades med modellval på grund av inkonsekventa inställningar och engagemang från för många människor.
  • På grund av mindre skåpbilar och mindre utrymme i dessa fordon påverkas produktiviteten när reservdelar saknas i skåpbilen.
  • Ungefär hälften av vagnparkschefer och åkeriförare säger att laddning på språng fortfarande är ett problem.

Forskning visade att flottor och förare känner sig glada och stolta över utsikterna till en elektrisk flotta och den positiva inverkan som byte kommer att ha på miljön.  Många vagnparkschefer räknar med att byta till elbilar inom de närmaste två åren.  Så att introducera en hållbar fordonsflotta för elbilar till din kundbas kommer att vara en ny standard, samtidigt som du behåller lika produktivitet och kostnader.

Vad behöver jag veta för en lyckad EV-övergång ?

Målet bör vara att omforma din serviceprocess för att stödja din ”Affärseffektivitet” inte ”Flottans effektivitet”.

Även om nedskärning och elektrifiering av en LCV-flotta ger uppenbar utdelning för miljö- och CO2-utsläpp, finns det några verkliga utmaningar när det gäller att upprätthålla arbetsflödets produktivitet när nyttolasten blir mindre. Utrustning och reservdelar som lätt kunde bäras i ett större fordon kämpar nu för att hitta plats i det mindre fordonet.

För att förenkla övergångsprocessen till elfordon måste du övervinna frågor om lagerlagring, användarengagemang och laddningsinfrastruktur.

  • Analysera lager och ditt arbetsflöde – Det är bäst att engagera användarna, analysera det lager de behöver bära och deras dagliga arbetsflöden.
  • Standardisering – Standardisering av din skåpbilsflotta  och skåpbilslösning kan också stödja en snabbare övergång till EV-flottan.  Detta gäller för i ett globalt sammanhang samtidigt som nationell flexibilitet behålls.
  • Välj rätt elbil – När du väljer elfordon bör målet vara att förbättra eller upprätthålla dina prestationer när det gäller anställdas produktivitet och intäktsgenerering. De organisationer som framgångsrikt övergår till elektrifiering av fordonsflottor har en gemensam strategi: fokus på sina kärnserviceprocesser och inte i första hand fordonet!
  • Bestäm hur du ska debitera dem – Ditt val av laddningslösningar beror på var dina fordon tillbringar sin lediga tid. Vissa alternativ är laddning hemma, centraliserad laddning vid en depå eller offentlig laddning.

Hur kan Sortimo hjälpa till?

Sortimo erbjuder konsultation för att granska din nuvarande status när du flyttar in i EV, i samarbete med dig och en liten grupp av dina intressenter.

Vi erbjuder konsulttjänster om hur man kan få ner storleken på fordonet och öka produktiviteten med smartare design.

 

Sortimos lösningar har varit EV-klara i många år, med golv utan borrning och SR5, som den mest utrymmeseffektiva skåpbilslösningen på marknaden. Med de smala sidoprofilerna är de perfekt gjorda för aerodynamiska elbilar med mindre lastkapacitet. Utrymmet används effektivt inuti.

Sortimo har redan  en av de största europeiska fordonsparkerna som kund med över 1000 fordon som ska uppgraderas inom ett år.

Vi vet vad som är viktigt för elbilsfordon och kan dela denna erfarenhet med våra kunder.

Kontakt: https://www.mysortimo.se/sv_SE/support-kontakt/kontakt

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.