Fill out my online form.

Ett ”klick” – oändligt många möjligheter för din mobila arbetsdag!

Få insider-information om nya ProClick – från produktutveckling till lansering. Sortimos VD Reinhold Braun ger dig en titt bakom kulisserna.

Sortimo – specialisten på fordonsinredningar – sysslar nu också med textilväskor? Ja, det stämmer och anledningen är helt enkelt för att de passar så bra in i vårt EcoSystem. Och den som känner till Sortimo väl vet att vi kan göra mer än ”bara” fordonsinredningar.  😊 Jag bad Sortimos VD Reinhold Braun att berätta lite om produktutvecklingen och varför den nya produktserien ProClick kompletterar det beprövade EcoSystemet så optimalt och underlättar den mobila arbetsdagen.

Förutom fordonsinredning, BOXXar, väskor och diverse allroundtjänster har Sortimo nu också textilväskor och verktygsbälten i produktportföljen. Hur kom idén till att utveckla väsksegmentet för byggarbetsplatser och bygga upp kompetens inom textilier?

Som en fullserviceleverantör vars mål är att göra arbetsdagen så effektiv och produktiv som möjligt för våra kunder var det ett logiskt steg för oss att erbjuda en produktserie specialutvecklad för mobilt arbete. Från den ursprungliga idén med så kallade Soft Storage-lösningar utvecklades projektet till transportlösningar för verktyg att bära direkt på kroppen. I samarbete med kompetenta och välkända partners på marknaden resulterade detta i en helt ny produktserie för mobilt arbete.

Redan från början var vi på det klara med produkterna måste vara smidiga och robusta och därför var det viktigt att hitta mycket slitstarka textilfibrer. Vår kärnkompetens – metallkonstruktion – hjälpte oss inte så mycket. Vi tog därför in specialistkompetens i form av ny personal från textilsektorn för att välja den perfekta fibern till en acceptabel penning.

Efter olika tester fattades beslutet att använda textilväv tillverkad av 1000den polyester, som är fullt tillförlitligt, slitstarkt och har lång livslängd även under de tuffa förhållanden som råder på byggarbetsplatserna. Eftersom vi alltid har satsat på en högkvalitativ materialmix är detta ett utmärkt komplement till våra metall- och plastprodukter.

Ett krav på den nya produktserien var naturligtvis den sömlösa integrationen i vårt Sortimo EcoSystem, dvs. de måste passa till våra befintliga produkter såsom fordonsinredningar och L-BOXXar, men också att den skulle kunna bäras direkt på kroppen. Det var så den innovativa ProClick hållaren kom till.

Hur fick den namnet ProClick?

”Click” har ju med ljudet att göra, eftersom det är så det låter när de två elementen som är väsentliga för funktionen kopplas ihop – ProClick hållare och kroken.

När en ProClick verktygsväska krokas i hållaren hörs den akustiska signalen – klicket – tydligt för användaren. ProClick kännetecknas också av att det är enkelt och samtidigt mångsidigt. För användaren öppnar sig oändligt många möjligheter med bara ett ”klick”! ”Pro” står för den beprövade höga Sortimo-kvaliteten när det gäller professionellt arbete.

Hur snabbt kom ni överens om att produktserien skulle heta ProClick?

Ärligt talat var detta lite av en lång process eftersom namnet måste väljas med försiktighet. 😉

Efter intern brainstorming och tankesmedjor – där våra partners också medverkade – hade vi flera förslag på tapeten. Till sist frågade vi dock våra professionella användare inom hantverk och industri vilka namnförslag som bäst stämde in på produkten. En klar majoritet valde ProClick och därmed var produktnamnet ett faktum.

Var det under produktutvecklingen fokus på specifika målgrupper eller branscher som produktserien bäst skulle lämpa sig för?

Inte minst efter den välkända serien ”Tummen mitt i handen” med Tim Taylor som den självutnämnde ”hemmasnickarkungen” har verktygsbälten blivit kända även bland såna som inte är hantverkare. 😉 Just i USA har verktygsbälten använts länge, i synnerhet av snickare och takläggare, så ur den aspekten är de inte nya.

Att det är så enkelt att bara klicka fast väskorna även med bältet runt midjan och att det är helt kompatibelt med vårt EcoSystem – lastsäkringssystemen ProSafe och L-BOXX-serien – gör ProClick systemet unikt på marknaden och intressant för alla slags hantverk och branscher.

Oavsett om man är rörmokare, elektriker, takläggare eller snickare eller använder bältet i arbetet eller därhemma så är ProClick mycket funktionellt och flexibelt att använda.

Dessutom kommer ProClick att utökas ytterligare via Joint Venture BS Systems, vilket gör att sortimentet oavsett varumärke kommer att växa enormt i framtiden. Men ska naturligtvis alltid vara fullt kompatibelt med Sortimo EcoSystem.

Vilka fördelar har produkterna i det mobila arbetet?

Här kan jag hänvisa till den undersökning som vi genomförde under produktutvecklingen. Vi lät deltagarna bedöma fördelarna utifrån rörelsefrihet, säkerhet, kompatibilitet med flera system, ordning och ergonomi.
Vår undersökning 2020 visade att yrkesutövare och servicepersonal såg rörelsefrihet som den främsta fördelen.

För 72 procent av de tillfrågade är det av högsta vikt att ha händerna fria under arbetet och att de nödvändiga verktygen skulle finnas nära till hands direkt på kroppen. De anser att det underlättar enormt att inte längre behöva ha verktyg och förbrukningsmaterial i fickorna.

Över 69 procent av de tillfrågade uppgav också att de ser kompatibilitet med flera system som ett stort mervärde. För ProClick verktygsväskor kan praktiskt nog hängas på både Sortimo fordonsinredningar och boxar som C-BOXXar eller verktygslådor och säkert transporteras till arbetsplatsen.

Förutom fördelar som rörelsefrihet och systemkompatibilitet spelar också säkerhetsfrågan en viktig roll. Som specialist på lastsäkerhet var säkerhetsaspekten av central betydelse för oss även under produktutvecklingen. Under arbetet måste hantverkaren kunna förlita sig på att hjälpmedlen är säkra att använda.

Den krok i rostfritt stål som sitter på ProClick verktygsväskor garanterar i fastklickat tillstånd med ProClick hållare eller ProSafe stansningen i Sortimos fordonsinredning att allt sitter tillförlitligt på plats.

Det är naturligtvis särskilt viktigt för de hantverkare som arbetar på höga höjder, exempelvis på byggnadsställningar, stegar eller hustak.

Varför valde ni krokar som anslutningselement och inte andra lösningar, exempelvis magneter?

När vi utvecklade ProClick tittade vi faktiskt alla möjligheter och lösningar som kunde vara lämpliga anslutningselement och testade dem ibland på prototyper, från magneter till olika krokar och andra fastsättningsalternativ.

I slutändan var det kompatibiliteten med det befintliga ProSafe-systemet som blev avgörande:

Kroken kan användas för att hänga upp ProClick väskor i alla vertikala ProSafe skenor vilket ytterligare optimerar det mobila arbetet och transporten av verktygsväskor från verkstaden via fordonet till byggarbetsplatsen.

Utrustade redan i verkstaden kan ProClick verktygsväskor transporteras säkert på SR5 sidoprofiler eller ProSafe stolpar från Globelyst4.

När man kommer till byggarbetsplatsen kan de snabbt och enkelt med bara en handrörelse klickas fast på verktygsbältet.

Denna systemkompatibilitet optimerar och underlättar användarens arbete oerhört.

Du har nämnt ProClick hållaren flera gånger. Är den viktig för ProClick?

Ja, ProClick hållare är den centrala komponenten och anslutningen mellan väska och bälte eller väska och verktygslåda, som används för att klicka ihop produkterna.

Det som är särskilt praktiskt och unikt är att jag slipper lägga ifrån mig den och inte först behöver krångla med hållaren, oavsett om jag har på mig ProClick verktygsbälte eller använder ett vanligt bälte. Jag kan enkelt klicka på den på bältet med hjälp av låsmekanismen.

Det är det som är så unikt med produktserien, för något liknande finns ännu inte på marknaden. Vårt mål är alltid att förenkla våra kunders dagliga arbete genom att skapa mervärde. Även de små sakerna kan göra stor skillnad. Speciellt i den hektiska miljön på byggarbetsplatsen vill man slippa slösa tid på att hantera/hitta verktygen. Med ProClick erbjuder vi därför våra kunder ett system som underlättar det dagliga arbetet.

Finns det några utökningar av produktsortimentet planerade eller som redan ligger i startblocken?

Ja, det finns många idéer om att utöka sortimentet och även konkreta produkter som ger mervärde i produktportföljen. Den som känner mig vet att det är extremt svårt för mig att inte kunna avslöja några detaljer. Allt jag kan säga är att det är spännande saker på gång!

Har du några fler tips och tricks till våra läsare om hur ProClick ytterligare kan underlätta och effektivisera deras arbete?

Självfallet har jag det. 😉 Med ProClick finns många möjligheter:

Till exempel skulle jag rekommendera att utrusta väskorna med en standarduppsättning av verktyg. På så sätt kan man välja vilken väska/vilka väskor som behövs beroende på typ av arbetsinsats.

Du tar bara av en väska och klickar på den andra. Verktyg och arbetsutrustning som används tillsammans eller hör ihop är alltid samlat och man sparar värdefull arbetstid eftersom man slipper packa om utan bara behöver ”klicka” rätt väska.

69% av de svarande i vår undersökning ansåg även denna fördel som mycket relevant; 25% tog den till och med för givet. Genom att använda ProClick kan skruvmejslar som har hamnat i byxfickorna få en permanent plats i verktygsväskan.

På framsidan av ProClick verktygsväskor i storleken L sitter framtill ett litet fack av samma format som insatslådorna. Det innebär att förbrukningsmaterial som muttrar eller skruvar inte behöver ligga lösa i verktygsväskan.

Fyll bara en insatslåda i storleken 1×2 eller insatslådor i storleken 1×1 med nödvändigt förbrukningsmaterial, så ligger de snyggt organiserade och sorterade i verktygsväskan och är redo att användas.

Tusen tack för att du tog dig tid, Reinhold Braun!

Har vi väckt ditt intresse för ProClick? Då tillhör du de första som redan nu kan beställa praktiska ProClick produkterna och förenkla arbetsvardagen.

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.